בדיקה מתקדמת לאבחון של אנדומטריוזיס, שמתבצעת על ידי צוות רופאים מקצועי, עם מכשור בטכנולוגיה מתקדמת תוך ליווי אישי.
אנדומטריוזיס היא מחלה גינקולוגית כרונית, דלקתית ותלוית אסטרוגן, המתאפיינת בנוכחות תאים דמויי רירית הרחם מחוץ לחלל הרחם, בעיקר באגן. תאים אלה מגיבים לשינויים הורמונליים, מדממים וגדלים במהלך המחזור החודשי, אך אינם מתנקזים כמו רירית הרחם. מצב זה עלול לגרום לדלקות מקומיות, הידבקויות, ציסטות ונגעים החודרים לאיברים סמוכים.
מוקדי המחלה עשויים להופיע בפריטונאום (קרום הצפק), בשחלות בצורת ציסטות שחלתיות דמיות (המכונות "ציסטות שוקולד"), או כחדירה עמוקה לרקמות איברים כמו החצוצרות, שלפוחית השתן, המעיים ואזור הרקטום.
נשים רבות הסובלות מאנדומטריוזיס מתלוננות על כאבים קשים בזמן הווסת, כאבי אגן כרוניים, כאבים ביחסי מין, עייפות ובעיות עיכול. בנוסף, עשויים להופיע קשיים להרות, תסמינים דמויי דלקת בדרכי השתן או דימומים חריגים.
האבחון מתבצע באמצעות שילוב של לקיחת היסטוריה רפואית, בדיקה גינקולוגית ובדיקות הדמיה כמו אולטרסאונד או MRI. במקרים מסוימים נעשה שימוש בבדיקות נוספות כמו קולונוסקופיה או בדיקות דם המצביעות על סמנים דלקתיים. יש לציין כי לעיתים בדיקות הדמיה אינן מזהות נגעים קטנים, ולכן חשוב להיעזר ברופא מומחה לאנדומטריוזיס.
המחלה מסווגת לדרגות 1 עד 4, בהתאם למידת התפשטות הנגעים וחומרת ההידבקויות. חשוב לדעת שאין קשר ישיר בין דרגת המחלה לרמת הכאב או התסמינים, אך כן עשוי להיות קשר בין דרגת המחלה לקשיים בפריון.
הטיפול באנדומטריוזיס משתנה בהתאם לחומרת המצב וכולל טיפולים הורמונליים, תרופות לשיכוך כאבים ולעיתים גם התערבות כירורגית. בשנים האחרונות התפתחו טיפולים בפיזיותרפיה לרצפת האגן, המקלים באופן משמעותי על הכאבים וההתנהלות היומיומית. אך הן אינן תחליף לתרופות ובדיקות הקיימות וחשוב להיוועץ עם הרופא המטפל.
גם אם בדיקות הדמיה חוזרות תקינות, זה לא שולל את נוכחות המחלה. אם את חווה תסמינים המשפיעים על חייך, מומלץ להיבדק אצל מומחה לאנדומטריוזיס שיתאים לך אבחון וטיפול אישי.
קראו מה המטופלות שלנו מספרות על החוויה שלהן.